AZERBAYCAN MİMARLIK VE İNŞAAT ÜNİVERSİTESİNDEN ZİYARET

• 15 Kasım, 2023
AZERBAYCAN MİMARLIK VE İNŞAAT ÜNİVERSİTESİNDEN ZİYARET

Orhun Değişim Programı, Türk Devletleri Teşkilatı içerisinde yer alan Türk Dünyası Üniversiteler Birliği (TURKUNİB) üyeleri arasındaki öğrenci ve personel değişim süreçlerini yürüten bir programdır. Bu değişim programıyla İnşaat Mühendisliği bölümümüzü ziyaret eden Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Cemile İmameliyeva ve Dr. Tukezban Hasanova 13.11.2023-27.11.2023 tarihleri arasında üniversitemize kısa dönemli bir ziyaret gerçekleştirmişlerdir. Misafir Öğretim Üyelerimiz, İnşaat Mühendisliği bölümümüz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Dikici ile Türkiye ve Azerbaycan'daki eğitim sürecinin benzerliklerini/farklılıklarını ve yeni öğretim yöntemlerine değindikleri bir seminer de düzenlemişlerdir.

Üniversitemizde 2021-2022 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlayan Orhun Değişim programı kapsamında gerçekleştirilen bu hareketlilik ile birlikte hem Türk Dünyasındaki ülkeler arasındaki ikili ilişkilerin arttırılması hem de Türk Dünyasındaki üniversiteler arasındaki eğitim süreçlerinin birbirine yakınlaştırılması amaçlanmaktadır.