ÖĞR. GÖR. ANIL ÇİLEM ÇELİK KIRGIZİSTAN TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ'NE ZİYARET GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR

• 17 Mayıs, 2024

Orhun Değişim Programı, Türk Devletleri Teşkilatı içerisinde yer alan Türk Dünyası Üniversiteler Birliği (TURKUNİB) üyeleri arasındaki öğrenci ve personel değişim süreçlerini yürüten bir programıdır. Bu değişim programıyla Üniversitemizden Öğr. Gör. Anıl Çilem ÇELİK 11.05.2024-18.05.2024 tarihleri arasında  Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi'ne kısa dönemli bir ziyaret gerçekleştirmiştir. Üniversitemizin Tıbbi Hizmetler ve Teknikler / İlk ve Acil Yardım Bölümü'nde görevli olan Öğr. Gör. Anıl Çilem ÇELİK, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi'ndeki öğrencilere verdiği derslere ek olarak; alanda görev alan öğretim elemanlarına yönelik Türkiye ve Kırgızistan'daki eğitim sürecinin benzerliklerini/farklılıklarını ele alarak, yeni öğretim yöntemleri ve iletişim tekniklerine değinilen bir seminere de katılma fırsatı bulmuştur.

Üniversitemizde ilk olarak 2021-2022 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlayan Orhun Değişim programı kapsamında gerçekleştirilen bu hareketlilik ile birlikte hem Türk Dünyasındaki ülkeler arasındaki ikili ilişkilerin arttırılması hem de Türk Dünyasındaki üniversiteler arasındaki eğitim süreçlerinin birbirine yakınlaştırılması amaçlanmaktadır.