ORHUN DEĞİŞİM PROGRAMI KAPSAMINDA ÜNİVERSİTEMİZE GELEN ÖĞRENCİLER

• 06 Haziran, 2022
ORHUN DEĞİŞİM PROGRAMI KAPSAMINDA ÜNİVERSİTEMİZE GELEN ÖĞRENCİLER

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Bahar döneminde Orhun Değişim Programı kapsamında, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ve Uluslararası Kırgızistan Üniversitesinden 11 öğrenci öğrenim görmek için üniversitemizi tercih etmiştir. Orhun değişim programı kapsamında gelen öğrenciler, Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi ve İktisadi, idari ve Sosyal Bilimler Fakültesi bünyesinde bahar dönemi süresince eğitimlerini başarıyla tamamlamışlardır.

Türk Devletleri Teşkilatı altında kurulmuş olan, Türk Dünyası Üniversiteler Birliği (TÜRKÜNİB) bünyesinde yürütülen Orhun değişim programı, teşkilata üye ülkelerdeki üniversite öğrencilerinin farklı üye ülke üniversitelerinde eğitim almasını ve bu sayede Türk uluslarının kaynaşmasını hedeflemektedir.