PROF. DR. OĞUZ YILDIRIM KAZAKİSTAN AHMET YESEVİ ÜNİVERSİTESİ'NE ZİYARET GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR

• 25 Nisan, 2024

Orhun Değişim Programı, Türk Devletleri Teşkilatı içerisinde yer alan Türk Dünyası Üniversiteler Birliği (TURKUNİB) üyeleri arasındaki öğrenci ve personel değişim süreçlerini yürüten bir programıdır. Bu değişim programıyla Üniversitemizden Prof. Dr. Oğuz Yıldırım 18.03.2024-29.03.2024 tarihleri arasında  Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi'ne kısa dönemli bir ziyaret gerçekleştirmiştir. Üniversitemizin Uluslararası Ticaret Bölümü'nde görevli olan Prof. Dr. Oğuz Yıldırım, Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi'ndeki öğrencilere verdiği derslere ek olarak; alanda görev alan öğretim elemanlarına yönelik Türkiye ve Kazakistan'daki eğitim sürecinin benzerliklerini/farklılıklarını ele alarak, yeni öğretim yöntemlerine değindiği bir seminer de düzenlemiştir.

Üniversitemizde ilk olarak 2021-2022 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlayan Orhun Değişim programı kapsamında gerçekleştirilen bu hareketlilik ile birlikte hem Türk Dünyasındaki ülkeler arasındaki ikili ilişkilerin arttırılması hem de Türk Dünyasındaki üniversiteler arasındaki eğitim süreçlerinin birbirine yakınlaştırılması amaçlanmaktadır.